Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@12:22:26 GMT

هیچ وارداتی بدون انتقال ارز نیست

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۸۴۴۷

هیچ وارداتی بدون انتقال ارز نیست

عضو اتاق بازرگانی گفت: پول حاصل از قاچاق‌ کالا به خارج از کشور، تبدیل به دلار شده و برای پول‌شویی و پاک‌سازی منشأ ارز، صرف واردات کالا بدون انتقال ارز می‌شود.

به گزارش مشرق، مهرداد جمال ارونقی، در یک گفتگوی رادیویی با بیان این‌که اعتراض شرکت‌های تولیدی باعث آزاد سازی کالاها به شیوه بدون انتقال ارز شده، گفت: در پی آزادسازی یک میلیارد دلار مواد اولیه شرکت‌هایی نظیر خودروسازان، دیگر شرکت‌های تولیدی نیز توقع آزادسازی مواد اولیه خود را داشتند که این موضوع موجب مصوبات دهم و یازدهم آبان‌ماه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: تخلف ۳۰۰ میلیارد تومانی زیر سایه سکوت وزیر صمت! +سند

معاون فنی گمرک با اشاره به مشخص بودن منشا ارز کالاهای مرتبط با تولید اظهار داشت: ارز اکثر این کالاها در گذشته جابه‌جا شده است. زمانی که اسناد مالکیت کالا در دست واردکننده است و آن را به گمرک اظهار می‌کند، یعنی منشا ارز آن مشخص است.

بیشتر بخوانید: چرا مجلس به دنبال طرح‌های اقتصادی می‌رود؟

وی ضمن اشاره به برگزاری جلسه با بانک مرکزی درباره ترخیص کالاهایی که ۳۵۰ میلیون یورو ارز آن پیشتر تأمین شده، افزود: با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با فرآیند ترخیص کالا، در خصوص افرادی که قصد ترخیص کالای خود را ندارند، تصمیم گیری خواهد شد که با قید فوریت ترخیص و یا بدون اخطار "متروکه" شوند.

اشتباه گمرک در انبار کالاهای بدون کد رهگیری

در ادامه، مجیدرضا حریری عضو اتاق بازرگانی آزادسازی واردات کالا به شیوه بدون انتقال ارز را تبعیض آشکار دانست و گفت: حدود ۲ سال از ممنوعیت واردات کالاهای فاقد کد رهگیری بانک مرکزی می‌گذرد. عده‌ای در این زمان بدون تخصیص ارز توسط بانک مرکزی اقدام به واردات کالا کرده و مقررات وارداتی را زیر پا گذاشته‌اند.

وی با انتقاد شدید از عملکرد گمرک در خصوص تخلیه و انبار این کالاها در گمرکات کشور، افزود: این اشتباه گمرک سبب شده است تا عده‌ای، مقامات کشور را برای بازدید و ایجاد جو رسوب کالاهای اساسی به گمرکات دعوت کرده و از آن‌ها برای پیشبرد اهداف رسانه‌ای و منافع شخصی خود استفاده کنند.

حریری افزود: در حال حاضر کسانی که از قانون تمکین کرده و بدون تخصیص و تأمین ارز، کالایی را وارد کشور نکرده‌اند، متضرر شده و بازی را به تخطی‌گران از قانون واگذار کرده‌اند. این افراد ذی‌نفوذ همانند گذشته، در آینده نیز قطعاً این کار را تکرار خواهند کرد.

هیچ وارداتی بدون انتقال ارز نیست

وی با بیان این‌که هر نوعی از واردات، موجب خروج ارز از کشور خواهد شد، گفت: ارز مورد نیاز برای واردات کالاهایی که تحت عنوان بدون انتقال ارز وارد کشور می‌شوند، از بانک مرکزی و یا  بازار آزاد تأمین می‌شود. تفکری که "کسی منابع ارزی خود در خارج را به قصد تبدیل به ریال وارد کشور کند" منطق عقلانی ندارد؛ چرا که امروز به دلیل کاهش ارزش ریال، مردم به دنبال تبدیل ریال به سایر ارزها هستند.

حریری افزود: در پی آزادسازی واردات بدون انتقال ارز، تقاضایی معادل ۷ میلیارد دلار در بازار ارز ایجاد می‌شود.

واردات بدون انتقال ارز، انگیزه‌ای برای قاچاق و پول‌شویی

رئیس اتاق بازگانی ایران و چین با اشاره به دیگر تبعات آزادسازی واردات بدون انتقال اظهار داشت: امروزه شاهد قاچاق سوخت، دارو، دام و بسیاری از کالاهای دیگر به خارج از کشور هستیم. پول حاصل از  قاچاق‌ کالا در خارج از کشور تبدیل به دلار شده و برای پول‌شویی، از طریق واردات کالا بدون انتقال ارز به کانال بانکی کشور وارد می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در صورت عدم وجود این تصمیم، امروز دلار در کانال ۲۱ الی ۲۲ هزار تومان قرار داشت. همچنین با وضع این مقررات توسط دولت، عده‌ای می‌توانند اقدام به پول‌شویی کرده و پول کثیف ناشی از تخلفات اقتصادی خود را در پشت پرده واردات بدون انتقال ارز پنهان کنند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ ارز واردات بانک مرکزی قاچاق گمرک گمرک جمهوری اسلامی ایران واردات بدون انتقال بدون انتقال ارز واردات کالا بانک مرکزی پول شویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۸۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط سازمان غذا و دارو برای برنج‌های وارداتی

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی انصاری، با بیان اینکه روغن‌های زیروترانس مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند، گفت: برای هر شاخص روش اندازه گیری وجود دارد که از دقیق‌ترین و حساس‌ترین روش‌ها استفاده می‌شود.

وی افزود: عبارت زیرو معنی عام داشته در حالی که به صورت فنی عبارت غیر قابل ردیابی(not detectable) اعلام می‌شود. باید اذعان نمود نمی‌توانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانه‌ها عمومیت دهیم.

انصاری در خصوص کیفیت برنج‌های غیر ایرانی موجود در بازار، گفت: تمامی برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبدا تولید نمونه برداری شده و آنالیزهای لازم بر روی آنها انجام می‌شود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند.

کد خبر 6097542 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • احکام مالیاتی قانون ساماندهی کولبری و ملوانی ابلاغ شد
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • شرط سازمان غذا و دارو برای برنج‌های وارداتی چیست؟
  • شرط سازمان غذا و دارو برای برنج‌های وارداتی
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم