Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، مهرداد جمال ارونقی، در یک گفتگوی رادیویی با بیان این‌که اعتراض شرکت‌های تولیدی باعث آزاد سازی کالاها به شیوه بدون انتقال ارز شده، گفت: در پی آزادسازی یک میلیارد دلار مواد اولیه شرکت‌هایی نظیر خودروسازان، دیگر شرکت‌های تولیدی نیز توقع آزادسازی مواد اولیه خود را داشتند که این موضوع موجب مصوبات دهم و یازدهم آبان‌ماه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فنی گمرک با اشاره به مشخص بودن منشا ارز کالاهای مرتبط با تولید اظهار داشت: ارز اکثر این کالاها در گذشته جابه‌جا شده است. زمانی که اسناد مالکیت کالا در دست واردکننده است و آن را به گمرک اظهار می‌کند، یعنی منشا ارز آن مشخص است.

وی ضمن اشاره به برگزاری جلسه با بانک مرکزی درباره ترخیص کالاهایی که 350 میلیون یورو ارز آن پیشتر تأمین شده، افزود: با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با فرآیند ترخیص کالا، در خصوص افرادی که قصد ترخیص کالای خود را ندارند، تصمیم گیری خواهد شد که با قید فوریت ترخیص و یا بدون اخطار "متروکه" شوند.

اشتباه گمرک در انبار کالاهای بدون کد رهگیری

در ادامه، مجیدرضا حریری عضو اتاق بازرگانی آزادسازی واردات کالا به شیوه بدون انتقال ارز را تبعیض آشکار دانست و گفت: حدود 2 سال از ممنوعیت واردات کالاهای فاقد کد رهگیری بانک مرکزی می‌گذرد. عده‌ای در این زمان بدون تخصیص ارز توسط بانک مرکزی اقدام به واردات کالا کرده و مقررات وارداتی را زیر پا گذاشته‌اند.

وی با انتقاد شدید از عملکرد گمرک در خصوص تخلیه و انبار این کالاها در گمرکات کشور، افزود: این اشتباه گمرک سبب شده است تا عده‌ای، مقامات کشور را برای بازدید و ایجاد جو رسوب کالاهای اساسی به گمرکات دعوت کرده و از آن‌ها برای پیشبرد اهداف رسانه‌ای و منافع شخصی خود استفاده کنند.

حریری افزود: در حال حاضر کسانی که از قانون تمکین کرده و بدون تخصیص و تأمین ارز، کالایی را وارد کشور نکرده‌اند، متضرر شده و بازی را به تخطی‌گران از قانون واگذار کرده‌اند. این افراد ذی‌نفوذ همانند گذشته، در آینده نیز قطعاً این کار را تکرار خواهند کرد.

هیچ وارداتی بدون انتقال ارز نیست

وی با بیان این‌که هر نوعی از واردات، موجب خروج ارز از کشور خواهد شد، گفت: ارز مورد نیاز برای واردات کالاهایی که تحت عنوان بدون انتقال ارز وارد کشور می‌شوند، از بانک مرکزی و یا  بازار آزاد تأمین می‌شود. تفکری که "کسی منابع ارزی خود در خارج را به قصد تبدیل به ریال وارد کشور کند" منطق عقلانی ندارد؛ چرا که امروز به دلیل کاهش ارزش ریال، مردم به دنبال تبدیل ریال به سایر ارزها هستند.

حریری افزود: در پی آزادسازی واردات بدون انتقال ارز، تقاضایی معادل 7 میلیارد دلار در بازار ارز ایجاد می‌شود.

واردات بدون انتقال ارز، انگیزه‌ای برای قاچاق و پول‌شویی

رئیس اتاق بازگانی ایران و چین با اشاره به دیگر تبعات آزادسازی واردات بدون انتقال اظهار داشت: امروزه شاهد قاچاق سوخت، دارو، دام و بسیاری از کالاهای دیگر به خارج از کشور هستیم. پول حاصل از  قاچاق‌ کالا در خارج از کشور تبدیل به دلار شده و برای پول‌شویی، از طریق واردات کالا بدون انتقال ارز به کانال بانکی کشور وارد می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در صورت عدم وجود این تصمیم، امروز دلار در کانال 21 الی 22 هزار تومان قرار داشت. همچنین با وضع این مقررات توسط دولت، عده‌ای می‌توانند اقدام به پول‌شویی کرده و پول کثیف ناشی از تخلفات اقتصادی خود را در پشت پرده واردات بدون انتقال ارز پنهان کنند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: واردات بدون انتقال ارز واردات کالا بانک مرکزی پول شویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۸۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد

بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالا‌های مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

به گزارش فارس، بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالا‌های مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولد‌های دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد. در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالا‌های مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد. بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالا‌های اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آن‌ها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گرانتر امکان داشت قیمت‌ها را در بازار بالاتر ببرد. کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • جدیدترین واکنش پرتغالی‌ها به انتقال طارمی به اینتر
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد